Selecteer een pagina

Geen last meer van droge ogen

 

Meiboom-blepharitis, de droge-oogziekte, kan met de E-Eye behandeld worden. De E-Eye is een uitzonderlijk apparaat, dat met behup van flitslamp therapie de meiboom klieren stimuleert. In de animatie ziet u hoe dit werkt.

Droge ogen syndroom

Het droge-ogen-syndroom is een veel voorkomende aandoening, die verband houdt met leeftijd en moderne leefomstandigheden.

Over het algemeen wordt droge ogen geassocieerd met de traanfilm, hetzij in de vorm van ontoereikende traanproductie of door overmatige verdamping ervan (evaporatief). De evaporatieve vorm van deze aandoening komt voor bij 80% van de patiënten die lijden aan droge ogen. In dit geval is de toestand hoofdzakelijk te wijten aan een tekort in de buitenste lipidelaag van de traanfilm die wordt uitgescheiden door de kliertjes van Meiboom, wat overmatige verdamping van tranen, instabiliteit van de traanfilm en een ontstekingsreactie in de conjunctiva tot gevolg heeft.

 

E-Eye is een nieuwe technologie, waarbij met lichtflitsen het droge ogen syndroom wordt bestreden.

Branderig gevoel of verslechterd zicht?

Droge ogen kunnen leiden tot gezichtsstoornissen en een branderig gevoel, of het gevoel ‘dat er iets in het oog zit’. Als het proces versnelt, wordt het ongemak permanent, waardoor het tot paradoxale traanafscheiding komt. Er kunnen anatomische veranderingen optreden, waaronder atrofie van de buisjes van de meibomkliertjes met sporadische infecties, gerstekorrels, secundaire infecties van de conjunctiva en in ernstigere gevallen het optreden van micro-ulceraties van het hoornvliesepitheel.

De traanfilm van het oog

De traanfilm, van essentieel belang voor de werking van het oog, bestaat uit 3 lagen:

Massage Therapy

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

De Muculuslaag

is de laag die tegen de oogbal aanligt; deze wordt afgescheiden 
door de mucuscellen in de conjunctiva.

De Waterlaag

Wordt afgescheiden door de traanklieren.

De Vetlaag

Wordt afgescheiden door de kliertjes
van Meiboom.

E-Eye biedt dé oplossing voor klachten met betrekking tot droge ogen. De behandeling is pijnloos en wordt uitgevoerd door opticien of optometrist. 

De behandeling

Voor de behandeling wordt een oogmasker op de ogen van de patiënt geplaatst. De optische gel wordt dik onder de ogen aangebracht.

Een reeks van 5 flitsen -IRPL (Intense Regulated Pulsed Light) – wordt uitgevoerd onder elk oog. Een tweede sessie moet twee weken na de eerste plaatsvinden, waarna een tussenruimte van één maand wordt aanbevolen tussen de volgende sessies.

Afhankelijk van uw situatie zijn er enkele sessies nodig voor de IPL therapie.

Effectief uw droge ogen laten behandelen?

U kunt bij een deelnemende optiekzaak langskomen voor een kennismakingsgesprek. 

Meer informatie

15 + 11 =

Voor opticiens en optometristen

De E-Eye wordt in Nederland geleverd door O’Max instruments, onderdeel van Essilor

Quote

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

– Samantha Warner

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

– Tyler Shaw

Meer weten?

Email Us

info@omax.nl

Bel ons

(088) 0888160

Kantoor

Marconistraat 9, Zevenaar